Měsíční sonet

Měsíční sonet

Anotace: Měsíc je slintavý plešin...

Měsíční sonet

 

Měsíc je slintavý plešin. Oknem šmíruje tě
a mě pak výsměšně vypravuje:

„Kdybys jen viděl, jak se odhaluje…
není snad hezčí v celém světě.“

 

A jindy se zas přivalí s úsměvem, drzoun pajdavý,
že prý tě slyšel zpívat, když jsi snila.

A jestli tuším o kom tvoje píseň byla,
zda-li jsem na to zvědavý.

 

Já vždycky mlčím. Měsíc pluje,
do srdce vnáší nepokoje,
snad doufá, že mne urazí.

 

Však jednou drzoun narazí.

K nebi jej slova přimrazí
až uslyší je: Jsi jen moje, jenom moje.

Autor Jeroným Večer, 31.07.2012
Přečteno 340x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Plešin se mi líbí. Jenom mi to strašně něco připomíná, nějakou písničku a nemůžu si vzpomenout

31.07.2012 22:50:14 | kočkopes

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí