...............

...............

....

pár mrtvých tónů doznívá nad záblesky nadějných zítřků
v předem již smutném pohledu
kde v dohledu nic lehkého nás nečeká

je to trest, odměna, zkušenost, či odveta?

nerovnost ve všem nás k zemi sráží
snad jen ti nejsilnější zvítězit dokáží

někdy - někde - v něčem

ve vnitřním boji proti světu
kde dusíme každý nejednu větu
a právo
na
spravedlnost
která
se
topí
a nevítězí

Bůh ví, v čem to všechno vězí

smutek ze všeho ukryl mě ke spánku
snad rozluštím v něm tu hádanku


"naivně
doufám
v dešti"

....

píseň line se v představách
snažíme se odpoutat
v zábavách
a přitom
utéct
do světa
fantazie

kde v zajetí
proher
spatříme
odraz

podlomených
ve stopě
za malířovým štětcem

snad se nám
podaří
udělat za vším tlustou čáru

jednou určitě

.........
v prach
a páru

AŽ KAŽDÝ ZAMETE SI NEJPRVE PŘED SVÝM PRAHEM

mrtvé tóny ožijí v radostnou píseň všedních dní
v očích se rozzáří nebeská souhvězdí
a budoucnost bude jistější

než kdy dřív

(možná tak v pohádce)

ale i přesto
"OMETÁM PAVUČINY"
Autor padající do neznáma, 11.08.2012
Přečteno 310x
Tipy 4
Poslední tipující: TeruKurosaki, Chancer, Nút
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zdá se mi velmi zajímavá.
Zaujala mě.

21.08.2012 13:19:01 | TeruKurosaki

Taky jsem četl na vícekrát, připomíná mi mé myšlenkové pochody před usnutím :-) Stejně tak když mi v hlavě pořád dokola hraje jedna samá píseň a nejde to stopnout :-)

18.08.2012 12:32:25 | Chancer

pro mě zvláštně rozházená, něčím však chytla a tak čtu podruhý a potřetí....právo na spravedlnost....je? jaké máme právo na spravedlnost a kdo nám jej dává?...............Někdy ji potkám .pak slušně pozdravím , ukloním se a jen tiše řeknu:myslela jsem si že jsi...jen se pousměje..a odchází...pak zahlédnu jen její záda... byla tady vůbec a je? těžko říct..

11.08.2012 13:12:13 | Nút

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí