Svítalo

Svítalo

Anotace: o dnech

Svítalo,

já měla v očích slzy.

Svítalo,

ty slzy místo rosy.

 

Svítilo,

na mojí duši mrak.

Svítilo,

a ve mně klíčil drak.

 

Když vztek vrcholu došel,

se smrákalo.

Tentokrát trestu jsi ušel,

se smrákalo.

 

Byla tma,

a já propukla jsem v žár.

Byla tma,

a oheň hořel tiše dál.

 

Svítalo,

tys dřevo přikládal.

Svítalo,

tys horkost vzněcoval.

 

Svítilo,

V mojí hlavě však spoušť.

Svítilo,

pod mraky nalezls poušť.

 

A hasit pozdě ten žár,

se smrákalo.

To tys jej rozdělal,

se smrákalo.

 

Byla tma,

přišel můj čas.

Byla tma,

teď oheň příteli has.

 

Jsem však na pochybách,

že to cos rozdmýchal,

poliješ vodou včas.

Autor Kate, 20.08.2012
Přečteno 301x
Tipy 3
Poslední tipující: Alizarin, TeruKurosaki, Lea*
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí