Šoošrří báseň

Šoošrří báseň

Anotace: Prostě jen tak xD

Šošouni hustí "hola hola"
padají listí zhora, zdola
na stromě sedí krkavec
má malý, černý hrkavec
fujtablík olizuje fujtajblí slečnu
malinký pištík snídá dvečnu
kouhotí krkání je slyšet všady
tuhle je možno viděti hady
malinký sučeři kývou hlavou
že mají jíti za zábavou
na taneční palouk kde švešverky se zbíhají
a mají na pilno, hostinu chystají.

Hostinu pro plno šoušeřích hostů
titěrní čoříci se schovají pod stůl
všem už se sliny zbíhají,
kdyš švešverky na stůl chystají.
Plno dobrých lákavých dobrot,
tak třeba vypasený souslařský chobot,
potom z pěnkavých vajíček roládu,
tento stů obsadilo plno hadů.
Malinké bobulky ze chcíplích notiček,
které ukradly s vouteřích botiček.
A potom borůvkovou omáčku s chrupavkami,
děti chtěj nášup a křičí: "Mami!"

U jiného stolu hrají staří svimýšti karty
ten podvádí toho a tamti zas tamty.
Všechno se to sešlo na tanečním palouku,
jako zákusek pražené nožičky z pavouků.
Zábava nikde nevázne, sem tam se někdo rozmázne.
Taková radost je, když začíná jaro
a volá na nás z dálky "haló".


Inspirováno knihou: Alenka v říši divů
Autor Světlonosič, 08.09.2012
Přečteno 281x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí