První zima bezdomovce

První zima bezdomovce

Anotace: ...

Z okna na nádraží smutně hledím
a přemýšlím o dešti-
vítr, zima, také bláto,
nic dobrého nevěští.

Trakaře zemi jemně hladí
a snaží se do ní proniknout,
však úsměv Slunce vidět si přeji,
nech konečně dešti zahynout.

Ty kapky už vnímám i na své kůži,
jak lehce mi skáčou po těle,
teď poprvé daleko se cítím,
daleko od své postele.

Ten neutichající déšť,
asi mě uspal dočista,
on kopanci mě nevzbudil,
to jen policista.
Autor honnnzik, 12.01.2007
Přečteno 298x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí