Básníkův fet

Básníkův fet

Anotace: Bez toho by to prostě nešlo

slovo k slovu usedá

to básník dal se do díla

ne že by byl neposeda

ale neodbytná je ta víla

co músou bývá nazývána

našeptává mu slovíčka

nedovolí mu dospat rána

a tak, lehce přivírajíc víčka

sepisuje, co mu našeptává

pokoutní dealerka inspirace

kterou vždy na rameni mívá

aby verše plynuly z pera hladce

 

večer přišla, dostal dávku

bez čekání chopil se té šance

vypsat se z toho zmatku

který obestírá jeho srdce

bojí se v našem světě žít

rýmům ale vládne jistě

co napíše, tak musí být

nic neřeší, všechno je jisté

psaní je mu útěchou

spiklenkou v zosnování útěku

stejně jako drogou

milenkou při tišení smutku

stejně jako zkouškou

mentorem při vybíjení vzteku

Autor Kvído, 16.09.2012
Přečteno 262x
Tipy 4
Poslední tipující: Robin Marnolli, Melfëa
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...sepisuje, co mu našeptává
pokoutní dealerka inspirace...
ten se mi asi líbil nejvíc, ale celkově je fajn.

02.12.2012 21:29:42 | Robin Marnolli

super, takový vážně hezký :-)

16.09.2012 15:55:11 | Melfëa

Děkuji, jsem rád, že se líbí.

16.09.2012 18:54:19 | Kvído

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí