Labutím

Labutím

Anotace: ...

Potichu poslouchám

šum křídel labutích,

má duše vězněná

v bělostných perutích

s nimi odlétá.

 

Zamrzly hladiny

všech říčních zátočin,

k letícím labutím

stokrát se otočím

s rozloučením.

 

Leťte, vy krásní ptáci,

kam jen vás vítr volá,

nad vámi šedé nebe,

pod vámi pole holá

 - neznáte cíl.

 

Leťte, kam srdce touží,

já budu čekat navěky,

dokud zas neuslyším,

váš zpěv, jak od řeky

se ozývá.

 

Potichu poslouchám

šum křídel labutích,

má duše ztracená

v bělostných perutích

odletěla.

Autor RyxiraAmyGinger, 17.09.2012
Přečteno 355x
Tipy 5
Poslední tipující: Rootness, Lenka Krásnodvorská, whiolet
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkně napsané

17.09.2012 15:19:27 | whiolet

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí