Maska

Maska

Anotace: Maska

Jak lehké ranní probuzení,
když dýchám, kráčím a mluvím
s rozedněním…

Se sluncem a vánkem,
s krásnými motýly,
na polích s černým mákem.

A přijdou lidé,
tací a onací,
vtom ztrácím smysl,
ztrácím svou vlastní rotaci.

Ztrácím osu svého já,
na tvář se maska lepí
hrůzná, odporná…

Ta maska jméno má,
úsměv, faleš, třpyt,
tvého citu rozedma.

V škleb se mění tvoje tvář,
propadáš se do hlouby, dál,
tam, kde hnusu kalamář.

A do něj pero smáčíš,
jímž píšeš věty svého osudu.
Nes práchnivý kříž, nes!
Jednou tě zabiju…

Já, tvé druhé ty,
z pichlavých růží
společenské korzety!

A proto,
příteli,
utíkej…
Autor pešu, 21.09.2012
Přečteno 340x
Tipy 2
Poslední tipující: Lenka Krásnodvorská
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc hezé a zaroven zajimave

18.03.2013 15:33:24 | Kikulinka

zajímavé, zajímavé...

24.11.2012 16:33:21 | Robin Marnolli

Motýl dle vzoru pán, jinak také vzletné:)

21.09.2012 11:37:47 | Lilien

není to špatné.. má to pocit, ale... (visící ve vzduchu :P )

21.09.2012 11:35:09 | Zamilovaná do nezamilované doby

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí