~Na půdě

~Na půdě

Anotace: a výstavní síň všech pavučin...

 

~~~~~~~~

 Na staré půdě

 z každého trámu pavučiny visí

 jsou jako záclonky

 utkané z krajky

 které snad sám pavouk

 předkreslovat musí?

 Celou pavoučí rodinku

 tím zaměstná

 a každá pavučina je prostě

 úžasná.

Jednou přišla na návštěvu

 dlouhonohá Johana

 ze všech těch krásných vzorků

 je celá zmámená.

 A dává pavoukům jednu radu

 ať dají své záclonky

 na výstavu.

Zvečera

 pavouci už pozvánky psali

 a všechny

 i mouchy,na výstavu zvali.

 Mouchy se bojí,

 teď dostaly škytavku

 protože v těch pavučinách

 cítí mucholapku.

Pak střešním okýnkem zafičí

 výstavu „Na půdě“ to zničí

 pavouci však naštvaní

 jsou jen chvíli

 do dalších výtvorů

 se pustili.

 Vzorečky na nic nepotřebují

 oni si soukání pamatují.

 ~~~~~

 Mouchy jsou ale

 zvědavé čím dál tím víc

 pak jsou z nich mumie

 a nevidí už nic…

 ~~~~~~~~~~~~~~

 Zvědavost se nevyplácí

 a to ví mouchy i pavouci.

 ~~~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 10.11.2012
Přečteno 275x
Tipy 11
Poslední tipující: Doradan, Linzerka, Psavec, střelkyně1, Joe Vai, Miriska
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no jo...na půdě,tam je věcí:))

10.11.2012 19:24:06 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí