Pijácká

Pijácká

Anotace: Pro každého příznivce pivka a flámování.

Sousedé, to jste ještě neviděli,
v hospodě jsme už den celý.
Zůstanem tam celou noc
a vypijeme moc, moc, moc.

Pivo bude naše spása.
Ach ta pěna, to je krása!
Nejlepší lék zlatý mok,
dejte mi pít aspoň lok.

Ach sousedé nezlobte se,
Na stejnou notu nalaďte se.
Není třeba lámat hůl.
Ten, kdo pije, není vůl.
Když se správná nota chytí,
Musím zpívat, není zbytí.
a tancovat kolem stolu.
(Pak jdu zvracet za stodolu.)

Piva, vína litry mizí,
žádný vtip nám není cizí.
My jsme stále veselí,
v neděli i v pondělí.

Mnozí napřed kroutí hlavou
nad zábavou neurvalou.
Chtějí zkrotit naši duši,
vychovat nás, jak se sluší.

Zatvrzelí být se zdají.
Skutečné své touhy tají.
Já je mám však přesto rád,
budu s nimi flámovat.

-------------------
Pozn:V podtatě to ani nemá být nějaká umělecká báseň. Spíš se mi to vylíhlo v hlavě jako písnička. Takže prosím brát s rezervou a nejlépe číst v podnapilém stavu:)
Autor Hor, 14.01.2007
Přečteno 759x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to hezky zpracovaná jakoby hymna pivařů.Některé rýmy jsou poněkud jednodušší.

16.01.2007 08:35:00 | s.e.n

Tento druh poezie asi nebude zrovna mým šálkem, možná to je tím, že jsem ve flámování zatím nenašel žádný smysl.

14.01.2007 14:07:00 | CorrimsonTom

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí