Moje QUO VADIS

Moje QUO VADIS

Anotace: anotace

V sladké iluzi usínám,
rána se budím v studu.
Čas cenný dávám kravinám
a půjde-li to takhle dál,
jednou, ach, jaký budu?

Sen za snem ztrácím, jako když
souhvězdí se rozpadá.
Lhostejně nesu ten svůj kříž,
z té tíhy se mi čím dál víc
lámou má křivá záda.

Ústy ďáblovi říkám ne,
dlaní hladím tu zrůdu.
Řeči jsou prázdné a klamné,
skutkem se řekne nejvíce!
Jednou, ach, jaký budu?

Výmluvy na smrt. Už chci pryč?
Či chci jen dívku poznat,
jež k štěstí, lásce bude klíč?
Kam kráčíš? A kam kráčet chceš?
Ach, ta pochybnost hrozná.

Jak tak přemýšlím o osudu,
nalézám prázdno ve svých činech!
Co vlastně chci a jaký budu?
Kudy? Prosím tě, naznač cestu,
veliký Hospodine!

Rána se budím v studu
a čas plyne…
Autor china white, 14.01.2007
Přečteno 301x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Buď v klidu, je to jenom přechodná fáze...aspoň se to říká.

14.01.2007 15:17:00 | CorrimsonTom

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí