Čas

Čas

Anotace: Tak spolehlivý, tak krutý.

Tak jako pára nad rendlíkem
mizí písek v hodinách
když střelka krouží ciferníkem
a olej mizí v lucernách.

Jediná jistota, ve kterou veřím,
je čas - náš otec i vrah,
jen jemu svůj život bez obav svěřím
on nezná zradu, faleš ni strach.

Ve skrytu duše přesto mě děsí
neúprosný jeho krok
až jednou vítr nás rozfouká kdesi
a přijde konec veršů slok.
Autor Pelican, 24.11.2012
Přečteno 317x
Tipy 2
Poslední tipující: Jana B., Petbab
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí