Cisfakta

Cisfakta

Anotace: Chci odhalit holou pravdu.

Se závojem tajemství si ruce hrají
vše teď svírám ve svých dlaních
a odkrývám, co tak úzkostlivě tají
(Teď už tají leda dech.)

Ať i oči pravdu (ač poloviční) znají
Abych ucelil představy o stráních
jež prsty navštívily v tom ráji
(Mráz jí běhá po zádech)^1

Neb, jak biolgové často upozorňují^2,
správnou představu a pochopení
známosti všech střípků nepodmiňují.
(Na dlouho trať to běh)

Proto ani odkrytí druhé poloviny^3,
neuspokojilo mou touhu naplno
a čekám až odloučení být povinni^4
přestanem' a pomine spěch.

Na tuto otázku ptají se v mozku zvědavci:
Proč po faktech a realitě se pídím?
Když zrovna tyto uplatnit mohu (a chci)
pouze ve fantazii a snech.

_______________

^1 Masky mají často i další praktická využití
^2 Říkají tomu redukcionismus
^3 Po opětovném zahalení té první
^3 Či povinně po víně? Tam je prý taky pravda. Jen jestli i ta, kterou hledám.
Autor czbero, 05.01.2013
Přečteno 292x
Tipy 2
Poslední tipující: Tanecnice
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí