Zpověď neúspěšného sebevraha

Zpověď neúspěšného sebevraha

Anotace: Je smutné, když Vás už ani smrt nechce. A jen trpká minulost je s Vámi na světě...

Bál jsem se každého nádechu,
kterými jsem si měřil čas,
neboť mě každý z nich přibližoval konci.
Neúprosně, pořád, zas a zas…

Znal jsem již detaily každé cihly,
které se rýsovaly pod omítkou.
Tak jsem zavřel nateklé oči
a hrál jsem si se vzpomínkou.

Se vzpomínkou na Tvoje nohy,
které jsem před spaním hladil.
Na Tvůj stydlivý, však vyzývavý úsměv,
co k hlubokým očím nádherně ladil.

Pak přišel prudký záchvat kašle,
a já musel přestat snít.
Už nezažiju žádné usínání ve dvou,
budu s červy svorně v zemi hnít…

Někdo by asi teď spílal bohu,
mně už však nezbývá síla.
Jen lituju celého vztahu s Tebou,
i když jsi byla má milovaná víla.

Nepoznat tě tehdy dávno,
tak nevím, jak to v srdci bolí,
a na tom železničním mostu,
nečekal bych vlak, co mě k smrti skolí.

Ale zjevně i smrt je vybíravá žena,
a hned mě k sobě nepozvala dál,
tak počítám nádechy v posteli,
a vlastně nemám, čeho bych se bál…



Čekám na světlo shora, protože ty už nepřijdeš…
Autor Tomikk, 10.01.2013
Přečteno 516x
Tipy 7
Poslední tipující: Bartika, I am sagitarius, Miro Sparkus, Tesk, Sarah
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo, tak tohle je přesně podle mého gusta. Opravdu hodně povedené. Sice v první strofě použit trochu ohraný rým, ale další strofy to nahrazují a obzvláště to poslední čtyřverší nemá chybu... Moc hezký...

10.01.2013 10:08:12 | Miro Sparkus

Děkuju moc. Ono někdy trvá, než se rozepíšu :-)

10.01.2013 10:27:57 | Tomikk

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí