Pocta Janu Palachovi

Pocta Janu Palachovi

Vážený Jane Palachu
jsi živoucí pochodní,
co vzplanula na protest proti
chladnému kovu tanků, násilí
a beznaději, aby ukázala,
že nečinnost a mlčenlivost jsou sice
na první pohled naše
„nejvěrnější“ společnice,
ač vlastně podvádí a znásilňují
úplně každého

jsi živoucí pochodní,
která nám ukazuje cestu,
jinou, než jest ta, po které
většinou chodíme, to asi
protože myslíme, že jiné není

jsi živoucí pochodní,
která sice neukázala
ono světlo všem,
ale to nijak nebrání
pronikavosti
a trvanlivosti její záře...

Dej mi sílu,
Jane Palachu,
dej mi sílu...
Autor Marek Blažíček, 16.01.2013
Přečteno 302x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí