Vím

Vím

Anotace: Další pokus o moderní báseň, tentokát o tom, co dnešním prostitutkám zbylo z dětských snů.

Věřím
že to dítě v nich
stále toží
po matčině obětí

co slz již vpilo se
do cizích peřin
lze vyčíst
z očí
schovaných v dlaních

promlčené slzy
pohled zarytý
do laciných punčoch
a já věřím

to dítě
které zbylo
schované někde v srdci
stále po nocích
(probdělých)
pláče
pro matku
terá jej už nikdy neobejme
pro sny dávno ukryté
na dně šuplíku

neumíráme
a já pláču
a vím
a nevím
zda není lepší nahradit vědění
dětským smíchem

vím, že zítřek přijde
na ptačích křídlech
šedých holubů
a cítím
že to nebude můj den
poslední

cítím a vím
a sad proto
také pláču

pláčeš?
Autor Eleonore, 21.01.2013
Přečteno 425x
Tipy 2
Poslední tipující: Petbab
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nic není promlčeno, všechen pláč krouží dál s touto planetou

21.01.2013 08:04:31 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí