Sojka

Sojka

Anotace: Vzali jí křídla a tak se rozmázla o chodník.

Ptáčka v nebesích,
klícka vždy vyděsí.
Malá sojka lapnutá,
té ani žít nechutná.

Do kouta tiskne se,
své pouta nesnese.
Pruh světla skomírá,
a s nadějí umírá.

Jen hvězdy jí šeptají,
měsíc hladí jí potají.
Ticho zde přežívá,
zdi objetí chladivá.

Hříchy svědomí zabíjí,
vodou, krví se nesmyjí.
Smrti písen děsivá,
se v uších vysmívá

Už nesmí mít ráda,
je navždy sama.
A nasvět celý,
hledí skrz mříže cely.
Autor Venite se stále směje, 16.01.2007
Přečteno 284x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

neni tam překlep?

poutá své nesne se... co tam dělá to poutá??? ale jinak je to docela pěkný

07.06.2007 21:55:00 | niemante

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí