Srdce na kľúč

Srdce na kľúč

Anotace: báseň o živote zo života

 

 

Natiahnem svoje

           srdce na kľúč ako hraciu skrinku,

           som rád, že stále hrá.

Ručičky na hodinkách rozbehli

                           svoj olympijský maratón.

 Je päť minút pred dvanástou,

                           dostatok času

                           rozkrojiť tmu na svetlo,

 

vložiť do svojich dlaní

                        slovo ako chlieb,

byť vždy v symbióze času

                        s prvými vráskami.

Zhasnúť posledné  svetlo v okne,

                         uveriť  pravde,

že prišiel čas zostarnúť.

 

Do vlasov padá prvá  inovať,

                       vrásky na tvári

 dozrievajú ako jeseň pod oknami.

                       To je to umenie žiť

a vedieť zostarnúť.

Iba natiahnem svoje srdce na kľúč

                      ako hraciu skrinku.

Som rád, že stále hrá…,

Autor bubinostar, 30.01.2013
Přečteno 248x
Tipy 1
Poslední tipující: Miriska
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí