Principál

Principál

Zvu se principálem velkého divadla,
které nevymysleli ani velikáni
jako Goethe, Moliére, nebo Shakespeare
a kterému se snažil přiblížit
Antonin Artaud.

Antonine Artaude!
Paranoia, prokletí a beznaděj!
Antonine Artaude!
Drogy, deprese a šílenství!

Zvu se principálem velkého divadla,
ale často nevím, zda- li hrajeme
absurdní komedii, nebo tragédii.

Zvu se principálem velkého divadla,
které jest různorodost sama!

Zvu se principálem velkého divadla,
herci zde umírají na jevišti,
kulisy poznamenal čas
a já jsem zapomněl své repliky...

A opona?
Padne později, než bych chtěl...
Autor Marek Blažíček, 31.01.2013
Přečteno 328x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí