=Tak sám tam stál

=Tak sám tam stál

Anotace: ten malý kluk...

 

Byl tak sám 

 

Padal sníh,ten kluk tam stál

zimou se už třese,bez kabátu byl

a tak sám,nešťastně to nese.

Ten malý kluk tam v sněhu stál

bez kabátu,boty děravý,stmívá se

a kluk se bál.Proč je tak sám?

To nepoví.Snad to ani neví.

Kdo nechal jen tak životu napospas

malého kluka u cesty stát,

je ještě malý,tak vem to ďas.

Starý ponocný vzal ho k sobě spát.

 

A potom u ponocného kluk zůstal,

byl moc rád že už sám není,

ponocný mu i svůj kabát dal.

Večer se zase dalo do sněžení.

Tak našel malý kluk duši spřízněnou

a starý ponocný?

S tím klukem opuštěným našel víc

a ve stáří je šťastný…

co moh si od života přát,už asi nic.

**********

********

***

Autor Květka Š., 03.02.2013
Přečteno 605x
Tipy 14
Poslední tipující: BARBYE, divoska_jaja, Linzerka, Joe Vai, Psavec, Miriska, ašari, Kapka, poetka, Emka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Taková citlivá báseňka, ST.

03.02.2013 22:27:55 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí