re krut...

re krut...

Anotace: výkrutem...

v jednom z večerů to vypadalo
jako konec světa
nebe se zdálo
pokryté pestrým
až hmatatelným peřím
co se o tvář téměř otírá
kdy v hlavě máte pocit
jako by jste se napili šampaňského
pocit
který si později nedokážete vysvětlit...

měl jsem tělo
zabalené v roztřepených pásech
matné černě kovové folie
pro lidské oko beztvarý
neodrážím žádné světlo
velmi podobný
statické elektřině
v kusu utržené látky
z nějaké skládky…

v letu
jsem se zavěsil
vybalancoval na římsu
a prohlédl blyštivým oknem
do pokoje jedné dívky…

obklopovaly ji neviditelné vynálezy
jako hejno akvarijních ryb
co spásají pochyby
a když vzhlédla
měl jsem pocit
že jsem se stal slabou vrstvou
dřevěného uhlí
pod litinovým roštem…

přistoupila ke sklu
a přitiskla se ústy
v tu chvíli jsem si uvědomil
že než držet
celé království
ve zlomených rukou
může být někdy lepší
pevně sevřít prázdnotu
ve spojení
nehmatatelným polibkem…
Autor enigman, 08.02.2013
Přečteno 278x
Tipy 13
Poslední tipující: Jiná, střelkyně1, Joe Vai, Sarah, poetka, Pitrýsek.A, Miriska
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

***
...přistoupila ke sklu
a přitiskla se ústy
v tu chvíli jsem si uvědomil
že než držet
celé království
ve zlomených rukou
může být někdy lepší
pevně sevřít prázdnotu
ve spojení
nehmatatelným polibkem…
***
tak tohle budu mít v hlavě zas celý den :-)

úžasná báseň (ostatně jako všechny tvoje básně) :-)

08.02.2013 09:48:14 | Miriska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí