de gustó...

de gustó...

Anotace: vinné...

vítr se prohání
v korunách stromů
listy syčí a praskají
jako by v nich zuřil požár
a já ve smetanovém panamáku
navzdory mnoha omylům
jsem váben
do nových forem
závislostí…

například vína
když ochutnávám
propadám zvláštní zálibě
mluvit o nich
jako o živé bytosti…

některé je prozíravé
poněkud nedůvěřivé a vyhýbavé
ale jinak velice prozíravé
jiné třeba dobře naladěné
blahosklonné a bodré
snad mírně necudné
nicméně dobře naladěné...

co kdybyste vyzkoušel tohle?

vymrštil jsem jazyk
a špičkou se ponořil
aby vzápětí zase vyklouzla
a přitom ji pozoroval
jakoby z ní vyzařovala
usměvavá rozvaha
mírné zaklonění hlavy
její pleť zprůzračněla
v profilu tváře
se zračil podivuhodný poklid a mír
ústa jemně vykrojena
a oči jež nabyly plachého výrazu
se zdály hlubší a temnější...

rozvinul jsem jej pod jazykem
nesmírně zajímavé
jemné a půvabné
na druhou chuť téměř ženské
nemá drsný buket
je něžné a zamyšlené
na první ochutnání skromné a upejpavé
jen plaše zjevující svou chuť
při druhém ochutnání už laskavější
zdá se i trochu šelmovské
až mírně darebné
po polknutí rozkošné
chlácholivé a ženské
rozjařeně velkomyslné...

vyjímečně skvělý ročník
to jste celá vy Deleité...
Autor enigman, 10.02.2013
Přečteno 338x
Tipy 15
Poslední tipující: Psavec, Sarah, Akrij8, Joe Vai, Miriska, střelkyně1, Květka Š., poeta
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak teď nevím,zda jste pane vyznavačem vína,nebo žen?:))

10.02.2013 13:55:16 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí