bezejmenná

bezejmenná

Anotace: velmi stručná a provokující, věnována

Tvá tvář se jistě zapýří,
jak pampeliška bez chmýří
Jak kopretina bez lístku,
když poslední byl "má mě rád"
pofouká tobě bolístku
nektar, jež dal ti vinohrad
Však na tvůj smutek puchýří
hledí přes hledí rytíři.
Rytíři v službách věčných múz,
opilých kejhajících hus,
propíchnou tvoji duši dřív,
mečem unavujících a hloupých slov,
nežli ten puchýř - světa div,
pomalu měnící se v kov
Autor Chlestakov, 13.02.2013
Přečteno 345x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pak záleží, jaký kov,
máte na mysli, pane Chlestakov.
Ne každému je totiž cizí,
blyštící se zlato ryzí..
A kdyby obyčejný a co víc?!
Jako láska, umí žárem plát,
nebo naopak chlad rozdávat.

18.02.2013 22:52:10 | Mia

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí