Autorka mého života

Autorka mého života

Anotace: ***

Jako zkušená spisovatelka,
vepsala jsi mi život do knihy s pevnými deskami.
Dovnitř si ale vložila příliš slabý papír,
na který jsi chtěla psát.
Občas se ti nějaký protrhl,
nějaký si musela roztrhat.
Byla jsem tvé celoživotní dílo
a doufala jsi, že budeš moct být patřičně hrdá.
Že vydavatelství života se tě nikdy jako spisovatelky nevzdá.
Jenže co s krásnými deskami, které pořád mám,
když ten obsah, mami, přečíst nezvládám.
Takové bludiště myšlenek,
když si chtěla, abych byla dokonalá.
Snažila ses mé vrtochy
a tvůrčí nápady lámat přes kolena.
A tak občas, sem tam ještě na nějaké stránce,
můžu si přečíst o tvých nadějích,
o „dokonalé“ dcerce.
Chtěla bych, aby sis přečetla znovu příběh,
který jsi mi namalovala.
Nemyslíš, že mám právo svůj život žít sama?
Autor milenium, 17.01.2007
Přečteno 394x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí