Bílé pavučiny

Bílé pavučiny

Anotace: když v sobotu sněžilo

Byl pozdní večer poslední sníh
a z větviček padají bílé nánosy,
pomalu rozpouští se do dlaní rýh,
jež opuštěné o trochu tepla prosí…

Lavička čeká na první pocestné
a cesta zas na jejich stopy,
já marně toužím po bolestném
a cítím, co ve mně zima tropí…

Z okna vidím jen bílou beznaděj,
s takovou se svišti brzy neprobudí,
koloušci křičí: zimo tak už to vzdej,
lesy nás do nohou příliš studí…

Zebe mě ta zima i pod peřinou,
kde srdce rodí růžovou pro červánky,
hledám marně se svou duší jinou
mezi lidmi křišťálové studánky…

Měsíc se na mě každou noc dívá
a do polštáře píše mi dopisy,
ať si o voňavých stéblech zpívám,
že život ne jen na lásce závisí…

Byl pozdní večer poslední sníh
a z nebe sypou tu bílou pavučinu,
pomalu chladí jednu z mých tíh,
jež po nocích sní o propleteném stínu…
Autor Jiná, 25.02.2013
Přečteno 738x
Tipy 23
Poslední tipující: Morgenstern II., sluníčko sedmitečné, nathanielf, Dračičák, Sýkorka07, střelkyně1, Träumer94, V.N.Losinský, Petbab, Joe Vai, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Byl pozdní večer, teplý zimní čas
krása a vášeň byla ve Vašich slovech
ve verších co čtu zas a zas
úžasem jat jak v těžkých okovech

...

Byl pozdní večer první Máj
večerní Máj byl lásky čas
ku lásce zval hrdliččin hlas
kde borový zaváněl háj

...

Píšete nádherně. :)

13.02.2016 21:18:05 | Vyvrženec

Něžná, stejně jako Vy a Vaše mládí....:_)

22.08.2013 10:28:46 | sluníčko sedmitečné

píšeš překrásně...o))

04.03.2013 18:45:36 | střelkyně1

poslední sníh a rozmoklé šlépěje mizí v mlze čekání.. čekárna všude, kam oko dohlédne.. ne, slunce čekalo již dlouho, jarní tání je blíž a blíž

25.02.2013 20:58:18 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí