pod nebeskou klenbou..

pod nebeskou klenbou..

Anotace: s plným soudkem vína a ženou opojnou...

občas si povyskočím
o něco výš
než by kanape do vzduchu vyhodil
uvidím před sebou
nadcházející slávu
i hrůzu světa
a v nepohnutém vzduchu
jako by zavířil
sotva znatelný pach
vlastního nezvratitelného zániku...

prostě taková efeméra
co se vymyká
logickému vývoji
jeden z raných
mírně zábavných experimentů
křehká poznámka
pod čarou dějin
zajímavý artefakt
do muzea budoucnosti
výtečný příklad
z dob jalových juvenií...

jak to tak bývá
přitočila se náhle
a povídá
jsou horší věci než zaniknout
chybějící článek
nemusí být úplně ztracený
je pouze skrytý
už jste někdy viděl
couvat klokana?

to ne
ale viděl jsem jak si to rozdal
vodotrysk s vodopádem
kdo dřív vyschne...

její smích zněl
jako tichý cinkot zvonků
z daleké říše elfů
a já v tu chvíli měl tolik šarmu
asi jako když obrátíte vanu...

ale kupodivu
tam na úpatí hory
já zas pocítil touhu
kdy polibky jsou opět tak žádoucí
abych o ně bojoval
tam pramen řeky tvé já zhléd
kdy vody jsou
zurčícími krůpějemi
přes obliny kamenných ňader
smáčející v jařinách kořeny
kručinkových trsů...

popisovat tě
nedává smysl
ale možná to stihnu
nejde totiž jen o to
že jsi pozoruhodná
jsi zjevení
má Amaterasu...
Autor enigman, 28.02.2013
Přečteno 352x
Tipy 17
Poslední tipující: Jiná, Psavec, Radhuza, střelkyně1, Joe Vai, Miriska, hanele m., Petbab, poeta, Bakchus, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

a kam že tu opojnou ženou? :o)

28.02.2013 08:52:49 | hanele m.

opodál byla ještě jedna, jež vycouvala.. cinkla jednou taky

28.02.2013 07:19:41 | Petbab

Tak,tak, ženy jsou hlubokým oceánem a když už v něm muž plave, tak po uši :o) Příjemnou plavbu .o) krásná báseň.

28.02.2013 00:32:20 | Akrij8

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí