Bez prosby

Bez prosby

Anotace: to: Cecilka, Liter, 16.1.2007 J.C.s

Létal jsem, létal, jako ty
nad zpustošeným krajem
citů, co zmohly mrákoty.
Proč na lásku si jen hrajem?

Viděl jsem, viděl činy zlé
prý náklonnost k nim se dědí
či vzpoura to duše vyprahlé?
Kdo přizná se u zpovědi?

Já toulal se dlouho životem,
jak žebravý šel jsem mnich,
proud vášní nevřel klokotem.
Zasloužím si jen smích?

A vůbec už se nedivím
úsměvu na straně dluhů,
že narodil jsem se, to vím.
Však v jakém zvěrokruhu?

Zamumlal jsem si častokrát
(jen pošetilými rýmy)
ať osud dá mi reparát.
Před dveřmi zavřenými?
Autor j.c., 17.01.2007
Přečteno 318x
Tipy 2
Poslední tipující: střelkyně1
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

reparát, zpověď, samá odhodlání
to kus vůle chce
no, snad tady
nepotkám Tě ani
a zítra na blogu ...
promiň
já jinak nemohu

18.01.2007 01:42:00 | ni.va

Od osudu chceš reparát?
A znalosti mít dnešní?
Pak třeba s troškou kouzlení
se nakloní ti vesmír...

Však pozor si dej na chyby,
ať znova nemáš stejné,
ať neslouží ti reparát
jen ke kopii věrné...

:o)

17.01.2007 15:23:00 | Cecilka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí