od halení...

od halení...

Anotace: k nahotě...

to si tak jednou držím sklínku
a přemýšlím
jestli jsem ztratil tekutinu
nebo vynalezl průhlednou hmotu
když mne cosi ponouklo
otočit se
a spatřil jsem ženu
co vyzařovala
nevšední krásu…

vypadalo to
že její zaryté mlčení
je svérázným způsobem
jak půvabně zahalit
totální nezájem
o vše co souvisí se mnou
ale promluvila vzápětí
zdánlivě nesouvisle
horečně vzrušivým hlasem
asi jako když líčíte srážku vlaků
víte že mezi řezání nápojů
patří například umění
nakrájet polévku?

popravdě mám radši stav
kdy jsem osvěžen
dobře vychlazeným nápojem…

pak tedy dovolte
ráda bych vám jeden přinesla
samozřejmě střihnutý alkoholem
načež však očekávám
že mi pomůžete odhalit vztah
ne ten náš
ten žádný není
ale mezi Johankou z Arku
talmudským démonem
Sibylinými knihami
genetickým kódem
skrytou inteligencí rostlin
a kosmickou renesancí…

zajisté madam
to zcela jistě vysvětlím
zabývám se totiž vědním oborem
o nadějích
jak využít zlaté číslo
s eleusinskými mystérii
probudit golema
a prohýřit revolucí…

v podstatě jde o to
že problém dobra a zla
vyvstává tehdy
existuje-li fantazie…

pak už záleží jen na tom milá Jecer
hodláte-li rozsvítit
nebo zůstanete v temnotě
myslím že vím co si vyberete…
Autor enigman, 19.03.2013
Přečteno 290x
Tipy 11
Poslední tipující: aravara, Avola, střelkyně1, Joe Vai, Miriska
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Próza nasekaná do formy volných veršů - dalo by se tedy říct báseň v próze. Dobrá báseň v próze. Je to žánr opomíjený a vlastně obtížnější, než básně a próza dohromady. Jen zkuste napsat věc, aby byla poetická a vyprávěla při tom jako povídka. Není to žádná prdel...

19.03.2013 16:22:30 | aravara

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí