=Bystrá voda

=Bystrá voda

Anotace: třpytivá a někdy je jako vodopád

 

Vodopád

 

Třpytivá je

bystrá voda

když jak vodopád

si padá

z hory prudce do údolí

řekou dravou

stane se za chvíli.

Z hory visí ten vodopád

jako těžká záclona

jak perlami se třpytí.

Nádherná.

A nad vodopádem

duha si září

voda když dopadne

ta víří se a vaří,

břehy své

má z každé strany

ve skalách

jak vytesány,

tam divoká voda hučí

a kolem břehů

se řeka točí.

 

Katarakty,

kaskády a peřeje

tam i když voda vaří

tak nikdy nehřeje.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,

Autor Květka Š., 19.03.2013
Přečteno 297x
Tipy 9
Poslední tipující: Doradan, Miriska, Bakchus, Robin Marnolli, Joe Vai, střelkyně1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je tak krásná,jak kdybych ho viděla:))

19.03.2013 18:20:43 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí