Léta padesátá

Léta padesátá

Anotace: ......

Rodné lány
V šíř i v dál…
Na polích I luzích
Tam všude
Zlo napáchali
Nymburští soudruzi !
Léta padesátá i pozdější
Byla utrpením
Pro lid vezdejší
Zabrali statky
Světské radovánky pánům
Aby ukázali,
Že nerozumí plánům !
Pětiletky jely
Na stodvacet procent
V kriminále skončil
Kdejaký docent !
Honosili se
Výdobytky doby
Zavřeli hranice
Lidské svobody !
Odnaučili člověku rozumět
Rodné hroudě
Jak šel čas
Socialistů plémě
Předalo otěže
Zpátky lidu této země !
A ten ??
Lidé otočili kabáty
Z koumoušů jsou podnikatelé
A přes krev jdou za svým !
Tunelářů ráj !
Zbídačelý stav věcí současných
Prohrané volby
A lid ??
To pozná na daních !
A svobodě…..
Autor v.hercik, 08.04.2013
Přečteno 246x
Tipy 2
Poslední tipující: whiolet
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí