=Klubíčko

=Klubíčko

Anotace: jak ho život motá...

 *****

~Klubíčko života~

 

Občas se cítit

jak zakalená voda

ani se neusmát

vždyť to by byla škoda

život pak letí jak splašený kůň

a ty chceš věřit zázrakům?

Rozední se každé ráno

nocí den se zamyká

a tobě,

nevídáno

klubíčko od dětství do stáří

všechno tak utíká.

Motáme po dnech,měsících

letech

někdy nitku tenkou

jindy provázek

a když nám bylo v žití dobře

přimotal se i korálek.

Tak jak roky vrásky zdobí tváře

pomalu se blíží poslední list

stoletého kalendáře

a klubíčko je samý suk i souček

třeba s mašličkou

tu třesoucí se rukou

vázal ještě děda s babičkou

a já?

Dál chci věřit zázrakům

tím klubíčkem

omotat třeba celý dům

a k tomu svému

přidávat další třeba jen nitky

a potom?

 

Co potom,

potom my můžete nosit někam

do vázy kytky…

já miluju kopretiny.

Díky.

~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

kde je

Autor Květka Š., 13.05.2013
Přečteno 298x
Tipy 5
Poslední tipující: Miriska, Robin Marnolli, Jiná
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tvé básně mne vždy potěsí Květko. jsou tak čisté a melodické, je to pro mne uvolnění je číst. Děkuji ti, že jsi a posílám virtuální náruč kopretin.
RM:-)

13.05.2013 19:05:26 | Robin Marnolli

děkuji Robine i za ty kopretiny....ty mám moc ráda..

13.05.2013 21:41:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí