Skrze bytí

Skrze bytí

Anotace: Jemu, protože je to tak dávno, že to ani nemůže být pravda

Příchuť spáleného holuba schovaná hluboko ústech
Kdy jsi nedbal na útěky ze světa přímo do útrob výkladních skříní
Kdybych chtěla utéct já
Zachránila bych svůj svět a tebe s ním v momentu nekončících ran za sklem

Ale už mi není sedmnáct
Nemám tetování co se dají snadno smýt a schovat pod polštář
Nemám hlavu plnou snů o bezejmenných místech na prvních stranách knih
Nepřemýšlím o kloboucích na špatných hlavách v hrncích s jemnými tóny klasiků

Mám vrásky od mračení se do slunce a mhouření očí do dálky
Tetování se mi rozpila v hektolitrech whiskey pité z rozbitého skla
Ztratila jsem se ve frázích z učebnic a našla se uprostřed lánů suchých slunečnic
Špinavá a zbitá alkoholovým deštěm o páté

Porušila jsem tvou radu nemluvit s cizinci a spálila se sluncem
Zůstala jsem ve svém marném toužení s brýlemi umaštěnými vstáváním
A čekala na zázraky které se dějí v oparech nad rybníky
Jak jsi mi šeptal v nekonečnu spletených vlasů natažených místo strun

Na tvou počest dnes zdravím mrtvé holuby
Pochutnávám si na tvém jméně uvnitř výkladních skříní
A skrz své vlasy barvy obilných cest se směju nekonečným bouřkám uvnitř nás
Autor její alter ego, 23.06.2013
Přečteno 382x
Tipy 7
Poslední tipující: Sofia Filein, mikrojimbo, Eclipse, Já Esther Ruth
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí