Není pól

Není pól

Anotace: jako pól

U severní točny Marsu je zima
na ústupu, příjemných mínus stopět
osvěží polárníka ze Země
jenž přiletěl odtud, kde řádí klima
pozemské, ne-li spíš lidské, lze dospět
k závěru, proč zůstane beze mne

tající pól nad Gronskem s dne nad nulou
bizarní teplotou déle než měsíc
tady můj sol zero není tak zlý
vytahaný oči sluncem s odulou
ošklivkou slzou ne náhodou vězíc
v obou bělm zarudlém podmáslí

ať užijou si zde relax bez chtíčů
antropogenních na planetě s modří
zjevnou jen natolik, nakolik bdí
kterak z povzdálí ji vidím, je z míčů
kolem Slunce nejhořčejší, nezmoudří
ten kdo s pólem tál na kouli lidí
Autor Petbab, 06.07.2013
Přečteno 346x
Tipy 2
Poslední tipující: Psavec, poeta
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Úchvatné...

22.07.2013 20:05:35 | Piví

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí