=Jaké je

=Jaké je

Anotace: ..léto? Takové jak má být...

Něco o létu

~~~~~~~~~~~~~

Léto má vlasy

jako slunce zlaté

jak modré z nebe oči

rety jsou dva vlčí máky

rozesmáté

tak se léto kolem nás točí.

Halenku něžnou jak brzké ráno

sukni má z žitných klasů

a jak je z módních listů známo

z červánku nosit mašli

kolem pasu.

 

Že nás má léto

taky někdy rádo

nechá déšť pršet v noci

sladké je pak

to každé nové ráno

a láska má chuť po ovoci.

Na louce rozkvetou kopretiny

léto se jimi celé ozdobí

a potom osladí jahody i maliny

k létu se nezralé nehodí.

Nabízí krásné vodní radovánky

písečné pláže a trávu zelenou

na hladině vítr dělá vlnky

sváteční houbaře dnes 

loupe v kolenou.

 

Tak to by bylo léto jak má být

někdy je třeba trochu se ochladit

sednout si do stínu a hodně pít

a lízat zmrzlinu co víc po létu chtít.

 

léto,léto,léto,léto,léto

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~

ano


Autor Květka Š., 16.08.2013
Přečteno 321x
Tipy 4
Poslední tipující: Linzerka, Avola, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkně jsi to vystihla, Květko.

16.08.2013 12:48:53 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí