=Krasavice

=Krasavice

Anotace: ..a čtyři..od jara do zimy..

 

~~~~~~~~

 Mít z deště závoj

 a z mlhy šat

 co jiného si může

 ta sychravá,

 ta podzimní přát?

 Snad jen

 krásnou barvu listí

 ale to má ta podzimní

 přece jistý.

 To bílá,zimní,

 má plášť z hranostaje

 na co se podívá

 to zmrzne

 a neroztaje,

 od ledu a sněhu

 je celá třpytivá

 na rampouchy zní

 hudba vábivá.

 

 Pak přijde jarní,

 ta má plné ruce práce

 až všechno probudí

 dá se do tance,

 ta naše nejmladší,

 kam nožkou šlápne

 to hned kvete

 každému s tou jarní

 je líp na světě.

 A potom hřejivá,

 ta krasavice,ta letní

 má něžný závoj z vánku

 a v sukni duhové

 pak tančí při červánku,

 kolem krku z jahod korále

 s motýly tančí na bále.

 Letním sluncem celá září

 od června do září

 

 Kterou si ale vybrat?

 Vždyť každý má ty krasavice rád.

 

 ~~~~~~~~

kvetou


Autor Květka Š., 16.09.2013
Přečteno 269x
Tipy 5
Poslední tipující: Doradan, VEDz RVAHEs, Avola
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné, úsměvné.

02.10.2013 14:40:43 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí