Podzimní

Podzimní

Anotace: Jak nás podzim připravuje o rozum...

Plížit se tiše ode dveří,

a listů spad hořce sledovat.

Jak rychle se tmí a šeří,

zas budem stromy malovat.

 

Rychlou chůzí v ranní mlze,

půjdem ztichlou pěšinou.

Zimou v duši jemně slze,

vzpomínkou, kde slunce žhnou.

 

Což neslyšíte ten múzy zpěv,

jak mezi domy se vleče?

Což nevidíte, ten zimy zjev,

jak na okna kreslí v kleče.

 

Má však i světlou stránku,

ten podzim tohoto roku.

Postávat nedbale u stánku,

I tleskati do rytmu kroku.

 

 

Bořit se rukama do barev,

dotknout se svraštělých tváří.

Poslouchat větru hrozivý řev

a obdivovat se stáří.

 

Následně nespadnout do deprese,

co ji přináší studený déšť,

však i člověk ledacos snese,

Když ze sebe smyje kapky letních vzpomínek…

 

Autor Kate, 27.09.2013
Přečteno 337x
Tipy 3
Poslední tipující: CoT, zdenka, Jozef Bojanovský
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí