Čas

Čas

Anotace: Báseň o času

Čím více hněvu a zlobě podléháme,tím méně lásky i dobra v mysli naší máme,čas běží jak příroda káže,nikdo z nás rytmus času zastavit nedokáže.Vesmírné hodiny člověku zde na Zemi pramálo minut ukazují,proto desítky let každému po vteřinách neskutečně rychle ubíhají.Za přeludem pospícháme,mamonem se lehce oslepit sami dáme,místo roků raději peníze počítáme.Čas je všech lidí pán,kdo má v životě štěstí je času král,kdo má času málo,není mu to osudem přáno.Radost,lásku,klid a šprým,darujme těm co chtějí věčný světa mír.Život je časový interval,který nám byl Bohem dán.Vteřina,minuta,hodina,jsou střepiny tohoto našeho krátkého života.Času máme vždycky málo,modleme se ať je nám trochu vteřin více dáno.Svůj čas si dobře využij,ve tvé mysli musí býti spoustu krásných a pěkných chvil.Okamžiky štěstí a spokojenosti si v hlavě navždy uchovej,jenom tak nebude tvůj pozemský čas na této Zemi zcela ztracenej.Žijme s láskou v duši,a mějme vždy pro dobro připravené naše uši,očima se dívejme,dobré skutky dobrým lidem dělejme.Dobro a spravedlnost je času zpráva,která jen spravedlivým minuty navíc dává.Čas tiká plyne velmi pomalu,svíčka vždy hoří od knotu shora ze spodu,rok s rokem všem stejně sčítá,včera ses narodil a zítra na hřbitově dobrou noc tam říkáš.Jednou nám odbije ta dvanáctá poslední času hodina,teprve pak se ukáže kdo byl z nás dobrý člověk,a kdo obyčejný mizera.Jaká vám dnes bije hodina přátelé dobří,co pomáháte rádi jiným lidem v nouzi?

x+
Autor Waldemar, 22.01.2007
Přečteno 364x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí