Šachová partie

Šachová partie

Anotace: Jak si s námi život hraje

Šachová partie

Co je to život?
Je to jen nedohraná šachová partie.
Člověk chce všem natrhnout triko,
ovšem když se chystá zvítězit, už nežije.

Nikdy neřekneš slůvko mat.
Nikdy nepřijde vítězství.
Nepadne dokonce ani pat.
v této hře nejde o štěstí.

Když se narodíš, vyrazíš pěšcem v před,
ovšem zapomeneš přidat do výbavy kulomet.
Když pak ve školce poprvé odkryješ střelce,
nějaký bídák ti jej nemilosrdně sejme.

Když potom v pubertě uděláš pár dobrých tahů,
chystá se nepřítel urvat ti hlavu.
Ovšem v první práci už je zase zle,
v boji přicházíš znovu o pěšce.

Přichází manželství a ty dereš se v před všemi poli,
celé tělo už tě strašně bolí.
V tom kdosi neohlášen vystřelí,
tvé věže jsou rázem zničeny.

Když chystáš se střelcem srazit koně,
je to jako válet sudy na betoně.
Dáma v černém ozve se,
střelec je sražen ránou do srdce.

Přichází rozvody, pracovní neshody,
finanční potíže a nesplnitelné úkoly
a tvé figurky se kácí k zemi.
Jseš už téměř vyřízený!

No a vtom, když zdá se všechno jasné,
zase přijdou chvíle krásné
a ty kácíš figurku za figurkou,
najednou začínáš se bavit touhle hrou.

Pak však přichází nemoc a další zvraty,
tvůj král se zdá být vrávoravý
ovšem všechno ustojí
a zase nic nebolí.

Nu, a když chystáš se na důležitý tah,
zjistíš že ti dávno hrozí mat
a tvá hrací síla i soudnost se ztrácí,
boj jsi prohrál, král se k zemi kácí.
Autor Desktop_men, 22.01.2007
Přečteno 298x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No, to že ti je 23let máš slušnou zásobu zkušeností... Hezké...Vítej...:)

22.01.2007 17:52:00 | Verule

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí