Ultima Thule

Ultima Thule

Anotace: nespoutaný Island

Zrodil se ostrov z ohně a ledu
střetlo se nebe s peklem horoucím
na obzor vystoupal z mořského středu
živen a ničen žárem planoucím

Den za dnem formován divými živly
udusán ledem a zimou třeskutou
jaro a léto - ty tam se mihly
co skrýváš pod střechou netknutou?

- Stále se měním, tvořím a zanikám
jsem sopečná poušť a horda kamení
před lidským zásahem do nitra unikám
co stane se - odolám vábení?

Vábení krutých sil, sopečným řekám
děsivým povodním a hřmění země
na tklivý den konce po nocích vysedám
dokud nic nezbude, nezbude ze mě
Autor ísdóttir, 02.11.2013
Přečteno 292x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí