Ubožáci

Ubožáci

Anotace: nepřipadá Vám taky podvádění trapné, aspoň na střední v podáních některý dost bylo.

Ticho, napětí,
to je písemky předzvěstí.
Přemýšlím, marně se snažím vzpomenout,
jak to může dopadnout s mojí hlavou děravou?

Jsou tu i jiní jako já.
Pusto, prázdno, v hlavě tma.

Každý má svůj způsob pomoci,
jedni čumí do černé nicoty,
druzí oči sklopí
pod lavicí do podsvětí.

Pomoc se tu hledá
a sešit se pomalu otevírá.
Hrdina či ubožák ?
To záleží na soudci,
vždyť česká přísloví platí:
„Vrána k vráně sedá,
rovný rovného si hledá.“

A tak tu sedím.
Já ubohý hrdina,
vedle hrdinných ubožáků.
Autor Tanis, 22.01.2007
Přečteno 302x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí