Říkanka o bláznovi a padlé hvězdě

Říkanka o bláznovi a padlé hvězdě

Anotace: <p style="text-align: center;">spadla hvězda z nebe na zem</p> <p style="text-align:...

spadla hvězda z nebe na zem

spadla a našel ji blázen

domů si ji s sebou vzal

svou lásku jí věnoval

 

mluvil k ní rád, každý den

dal jí jméno, znělo Sen

v jejím teple se vyhříval

každý večer zazpíval

 

a pak jeden krásný den

co se změnil v noční můru

sebrali mu jeho Sen

poslali ho na léčebnou kúru

 

blázen seděl zlomený

mezi třemi stěnami a mříží

seděl na zemi a každý den

prosil znovu o svůj Sen

 

prosil plakal, naříkal

všechny bohy zaříkal

všude same chladné tváře

nikde jeho snová záře

 

i když léta plynula

blázna nějak minula

jenom svůj Sen v mysli měl

nikdy naň nezapomněl

 

už se nikdy neshledali

blázen a jeho Sen v dáli

jen vzpomínky zůstaly

a ty smrt nepřečkaly

 

až uvidíš hvězdu padat

nech k zemi slané slzy kapat

minutu dej k uctění

památky krutého prozření

 

 

 

 

 

Autor pathetic-girl, 25.02.2014
Přečteno 332x
Tipy 1
Poslední tipující: RyxiraAmyGinger
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí