Psi z neznáma

Psi z neznáma

Anotace: Tuto básničku jsem napsala asi před rokem... je podle zaručených faktů o původech psů... tak prodsím, hodnoťte!!!

Chudák kadeřavý bišonek-
v původu má zmatek.
Zemí původu je Francie,
právem však i Belgie.
Přesto na Krétě vznikl-
proč se tam i nevyvinul?
Proč vyvinul se tedy ve Středomoří?
A nestýská se mu po slaném moři?

Bílí švýcarští ovčáci
byli němečtí ovčáci...
nebyli velkou neznámou.
Kdeže ty loňské sněhy jsou?
Brzy se zdálo, že vyhynou!
A když pak bylo vyhynutí,
tak blízko, až k nevyhnutí,
ovčáky oblíbili si Američané!
Konečně snad někdo s chovem začne!
Nejvýstižnější jméno pro tyto psíky?
Němečtí Švýcaři z Ameriky!!!
Autor Tlapka, 25.01.2007
Přečteno 259x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí