Řeka

Řeka

Anotace: <p style="text-align: center;">m&eacute; hvězdy, ty co ti&scaron;e z&aacute;ř&iacute;</p> <p...

mé hvězdy, ty co tiše září

jako utopené v černém kalamáři

řekněte mi přece

kudy se dá dojít k té magické řece?

 

té co teče prý skrz lidská srdce

ta co podobá se opravdové řece

místo vody sny v ní proplouvají

jako loďky pod měsícem v máji

 

ta co chráněna je magickými zdmi

ta co je ničí a přece všech

když o ní sním tak zdá se mi

že kolem jejích břehů roste hebký mech

 

hvězdy, nebuďte už tiché

zařte a zpívejte na cestu v mých tmách

a i když naděje jsou třebas liché

dovolte mi doufat a dál se ptát

 

kudy se jde k oné divukrásné řece?

 

já ptám se, prosím a stále doufám

že co hledám není ztraceno

 i když si někdy bezostyšně zoufám

že co hledám nemůže být spatřeno

 

hledám a čím dál více váhám

zda dál potácet se ještě mám 

když pravdu už přece dávno znám

 

ve svém vlastním srdci hledat mám

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor pathetic-girl, 19.03.2014
Přečteno 331x
Tipy 15
Poslední tipující: RyxiraAmyGinger, enigman, terezkys, Zrska, jitoush, Noc17
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hvězdy to nevidí jsou moc nahoře...řeka je dole...

21.03.2014 11:59:36 | enigman

...krásná je Tvá báseň,se závěrem souzním....Ji.

19.03.2014 18:01:36 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí