=Do jarních červánků

=Do jarních červánků

Anotace: ..stalo se,nestalo...


~~~~

 Skřivánek zpívá
 vzduch je zpěvem plný
 všechno se barví zelení,
 mravenci lezou 
 cestou po kamení
 a v lehkém vánku
 se tráva zavlní.

 Do jarních červánků
 za vsí nad rybníkem
 pár bílých čápů letí,
 prý v jedné chaloupce
 za kostelíkem
 čekají veliké štěstí.
 

 Kolébka
 dávno nachystaná
 jenom tam složit uzlíček,
 jak se to v pohádkách
 povídalo
 ještě za našich praprababiček.

 Za chvíli pláče v kolébce
 „děvčátko“
 trochu jsi to asi spletla,
 pohádko...

 
 ~~~

ano



Autor Květka Š., 15.04.2014
Přečteno 284x
Tipy 4
Poslední tipující: Psavec, básněnka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

holka a nebo kluk, je to fuk
hlavně když jsou zdraví...:-)

15.04.2014 20:15:06 | básněnka

Jasně...o to jde...

15.04.2014 23:44:22 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí