Oběti Války

Oběti Války

Anotace: Lukáš Šnajdr

Sbírka: Písně mého mládí

Ocelové písně hrají
Dnes na bitevním poli
Hrdě vlajky ve větru vlají
Tanková divize chystá se k boji

Bojovnící jejichž řemeslem je smrt
Dnes přišli frontu prolomit
Šrapnel co šrapnel ,satan sirkou škrt
Nebohou matičku zemi zkomolit

Ocel duní sem a tam
Houfnice připravené vypálit
Schovat se ? není kam
Osud tvůj už nejde zvrátit

Už nebojují za vlast
Teď bojují za holé přežití
Smrt jiných ,je pro ně slast
Rozhoduje o bytí či nebytí

Ani v zákopu se neubraníš
Kolosálnímu ocelovému monstru
Svého druha nezarchráníš
Budeš rád,když vcelku najdeš jeho kostru

Taková je válka
Takový je boj
Synů smrti sebranka
Černě oděný pancéřový voj


Ocelové písně dozněly
Dnes ve válkou spustošené krajině
Ti co včera radovali se či hněvali
Dnes tu leží pohřbeni ve hlíně
Autor lukassnajdr, 17.04.2014
Přečteno 607x
Tipy 4
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Kubský P., jitoush, AndreaM
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V Bibli je Psáno, Země je v moci ničemného, no, něco na tom jistě bude.

23.09.2015 18:39:42 | Jeněcovevzduchukrásného

...válka je vůl....Ji.

17.04.2014 20:10:54 | jitoush

o tom není pochyb

18.04.2014 07:47:08 | AndreaM

Ráda sleduji (nejen) válečné dokumenty a tato báseň mne svým tématem opravdu zaujala.

17.04.2014 16:19:08 | AndreaM

Též mám tohle téma rád a i když jsem válku nezažil ,stejně o ní píšu ,je to silný téma

17.04.2014 22:13:05 | lukassnajdr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí