=I hnízda ptačí

=I hnízda ptačí

Anotace: A jaro zpívá...

 

***

~~~~
Ráno,

když slunce 
nad obzorem svítá,
jakoby den měl zlatou čelenku,
ráno je rosou louka pokrytá
a všechny ptačí švitořilky
zpívají si po venku
něco jako ptačí volenku.
Druh si svoji družku přivolává
sameček před samičkou se natřepává
a brzy je v každém hnízdečku
po nějakém ptačím vajíčku.
Ta teplem ptačích těl
jsou zahřívaná
od zlodějů jsou ohlídaná
a až nastane ten mláďat čas,
je slyšet z každého ptačího hnízda
pukání vajíček a hladový hlas 
a každý ptačí mrňousek
v tom hnízdě hvízdá.
Kdo je ale moc zvědavý
a pozor si nedá,
ten jako zralá hruštička
z hnízda,ách ne, dolů padá,
škoda je ptáčka
co létat ještě nemohl a neuměl,
tam dole,pod hnízdem 
svůj hrobeček měl.

Ostatní mláďata
až budou trochu větší
do zlaté čelenky svítání se těší
a potom letí si pět peněz platí si,
pomalu rostou,
svá hnízda staví si.
Tak to jde stále dokola,
čelenka sluneční
rána přivolá.
Čelenka
zlatá
~~~~~

Autor Květka Š., 17.05.2014
Přečteno 282x
Tipy 3
Poslední tipující: Pamína, básněnka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kosi tu natřásají elegantní černou a kosice jsou v hnízdech
:-)

17.05.2014 19:27:40 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí