Sny

Sny

Anotace: Je důležité umět někdy snít...

Život je krátký na zbytečné sny,
málokdo má na ně nárok…
Ty snaž se prožít všechny dny,
jak umřít bys měl za rok.

Máš však možnost své naděje,
snaž se ji tedy využít.
Chytej byť i malé krůpěje,
když můžeš a chceš snít.

Nám ostatním Ty! šance popiš,
Ať můžeme své štěstí mít.
Naše přáníčka si zapiš,
a nenech nás v mukách žít..

V trápení našem Snílku! pomoz,
máš od Něho velký dar.
Vždyť naše duše trápí lomoz,
a skrz tebe doufáme ve zdar.

Snad zase vzkřísíme svou naději,
snad díky tobě podaří se.
Pak s úctou řekneme, děkuji,
a sny nám opět zazdají se.

Usínej v klidu náš velký človíčku,
noc sny připraví a udělá.
Doufej v tu svou blízkou dušičku,
ve svého snového anděla.

Nakonec báseň mění svůj původ,
a vše v dobré se obrátilo.
Ráno postav se do čela v průvod,
všem vyprávěj, o čem se ti zdálo.

Sny byly, a budou.
Nenech si je vzít!
Autor Tomikk, 19.05.2014
Přečteno 260x
Tipy 3
Poslední tipující: Rozina, Tesk
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí