Samoto

Samoto

Anotace: pocit samoty ve volném verši (psáno 25. března 2009)

Ve tmavomodrém pokoji občas zafouká tvůj dech tak,
jako bys spala a přehoz na gauči voněl tvými vlasy.
Milá může být i čerstvá barva na stěnách,
když ji rozmývá to teplé, tečkované.

Zvonečkem v okně, aby tě vítal, jsi byla taky ty.
A když vypnou elektriku, zas zapálíš svíčky,
kterým je vždycky znovu zima.

Jindy otevíráš oči a rozbíjíš okna skoro tak,
jako by tam za nimi stál fotograf
a tvářil se strašně
obyčejně.

A nejhorší na tom je,
že žádná jiná zima není
tak samozřejmá.
Autor WOAM, 26.05.2014
Přečteno 297x
Tipy 4
Poslední tipující: CoT, PrinceznaAmellie
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Začala jsem to číst s velmi neutrálním pocitem a pak mi to začalo docházet. Pokud jsem to pochopila správně, tak mi mráz po zádech běží naprosto oprávněně.

Je s Tebou pořád, milovaná a neviděná. ST a přidávám do oblíbených.

26.05.2014 21:23:31 | PrinceznaAmellie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí