Kniha života

Kniha života

Anotace: ..

Kniha života

Život, to je jenom kniha,
kniha psaná autorem co tlačí ho tíha.
Tíha, která ho v nitru ničí
a jemu už nepomáhá, když jen stojí a křičí.

Začátek, úvod knihy, který autor neovlivní,
jediný úsek, který však čtenář nezpochybní.
Začátek snad ani nepsal nám,
ten za něj vepsal život sám

Kniha, která má jasný základ ne však konec,
to proto, že ani autor neví, kdy začne bít mu poslední zvonec.
V knize, kde jsou slova dny, odstavce měsíce a kapitoly roky,
nikdy nedojde papír, i kdyby měl autor život dlouhý, jak všechny lidské kroky.

Jedině zde má spisovatel prostor na chyby,
kvůli kterým se mu u čtenářů nemusí dostat obliby.

Ten text však není psán pro druhé,
proto v něm lhát by bylo ubohé.
Po přečtení všech kapitol by mělo všechny mrazit
a každý by měl nabýt dojmu, hlavně se nenechat srazit

Každé takové dílo je vždy jedinečné,
to by měl vědět každý z nás,
sepsat ho je však velmi statečné,
a tímto bych chtěl apelovat na každého z Vás…
Autor Eumaios, 02.06.2014
Přečteno 237x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Volným veršem nebo v próze, jako poetické zamyšlení. Násilné rýmování obsahu neprospívá :)

02.06.2014 13:38:42 | Hesiona-Essylt

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí