Pán Čas

Pán Čas

Anotace: Zamyšlení nad plynutím času

Čas dokáže odpouštět tvé činy,
čas má nejvyšší právo soudu.
On dokáže obhájit tvé viny,
však změní tvé srdce v hroudu.

V hroudu zoufalství a zapomnění,
ve kterém se snad chceš utopit.
Nebudeš chtít? Cesty jiné není!
A tobě zbývá jen to pochopit.

Pochopit, že čas nezná sny,
a nezná, jak se zapomíná.
Čas nezná tvé představy,
však ví, co v činech tvých se skrývá.

Před ním neschováš své touhy,
a můžeš se mnoho snažit.
Využij malý prostor svůj,
nesmíš jen po jedné osobě bažit.

My lidé máme velkou výhodu,
sneseme hodně velké strasti.
Každý tak má svou příhodu,
kdy málem spadnul do propasti.

Zase jak včera báseň se vyvíjí,
a nabírá zcela jiný ráz…
Snad je to touha po chvíli,
kdy čas pochopí každý z nás.

Čas do našeho života promlouvá,
a jedná ve prospěch svůj.
Nedej šanci, vždyť se jen vymlouvá,
že ovlivnit může život tvůj!

Nechceš-li, nemusíš vážně jej brát,
však příteli dobře rozmysli!
Chceš jeho cíle znát?
Chceš své touhy za to dát?

A budoucnost, je nejistá…
Autor Tomikk, 18.06.2014
Přečteno 293x
Tipy 1
Poslední tipující: Tesk
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Výstižné řádky. Líbí se mi.
Čas.. někdy milosrdný, jindy neúprosný. Touha s ním roste, naděje slábnou. A budoucnost, brzy jen zase minulostí..

04.12.2014 22:09:22 | jani.f

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí